0

Г ьозтепе официално привлече защитника на ЦСКА 1948 Елитон. Договорът на бразилеца с отбора, ръководен от Станимир Стоилов, е за година и половина с опция за удължаване с още един сезон. 

Гьозтепе ще плати  125 000 евро на „червените“ за правата на 28-годишния футболист, според сайта „Трансфермаркт“.

Той дойде през юли 2022 г. без пари от третодивизионния португалски тим Ковиля. Сделката с Гьозтепе е приемлива за ЦСКА 1948, тъй като договорът на Елитон с клуба бе до 30 юни 2024 г., след което той ставаше свободен агент.

Централният бранител е в Турция от вчера, като премина медицински прегледи, след което парафира с новия си клуб. Той е второ ново попълнение за отбора на Мъри тази зима след Рамон Паскал Лундквист, припомня Gong.bg.

Елитон Жорже Тито дос Сантос, както е цялото име на бразилеца, пасна като дялан камък в лявата част на центъра на отбраната на ЦСКА 1948 (левият е силният му крак), а ръстът му, съчетан с мощен отскок, го превърна в едно от остриетата на „червените“ при заучени статични положения пред вратата на съперника. Не случайно той записа 6 гола в 53 изиграни за ЦСКА мачове във всички турнири, плюс 2 асистенции.