0

У волнението на треньора на Пари Сен-Жермен Кристоф Галтие може да бъде обявено всеки момент, съобщават френските медии. Вътрешно разследване, поръчано от президента на клуба Келаифи решава съдбата на треньора от Марсилия за произнесени от него думи преди цели 2 години.

Твърди се, че Галтие е мрънкал срещу прекалено големия брой чернокожи и мюсюлмани сред футболистите във Франция. Изказването му е от лятото на 2021 г., когато той е начело на Ница, на който ПСЖ плати 10 милиона евро компенсация, за да го вземе на „Парк де Пренс“.

Според RMC още преди това ултрасите на клуба са призовали за незабавното уволнение на марсилеца.

ПСЖ реагира бързо, по-специално Насер Ал Келаифи. Катарският президентн на парижкия отбор е започнал вътрешно разследване, за да изясни фактите и да разбере дали наистина Галтие е изрекъл тези думи, макар и не публично, през август 2021 г., два месеца след като беше назначен за треньор от Ница.

В случай, че това се потвърди, уволнението на Галтие ще бъде незабавно. 

Ал Хелаифи, който плати 10 милиона евро, за да подпише с Галтие през юни миналата година, не беше наясно със ситуацията и разбра от програмата „After-Foot“, която се излъчва по RMC Sport, докато прекарваше няколко дни в Доха за Рамадана.

Катарецът, който пътува до Париж миналата седмица, за да гледа тренировките на ПСЖ на живо и също така да разговаря с Галтие повече от десет минути, иска клубът да реши проблема вътрешно.

Collectif Ultras, главната групировка ултрас на „Парк де Пренс”, също се произнесе по „случая Галтие“. В изявление, разпространено в социалните мрежи, феновете на парижани призоваха да бъде потърсена отговорност и поискаха уволнението на бившия треньор на Ница, в случай че се потвърди, че е изрекъл тези думи.