0

С трастите около дербито с Левски вече отшумяват и за Лудогорец идва нов мач от серията „важни“ - гостуване на Нордселанд. Двата тима влизат в коренно различни позиции в срещата – българите са първи в групата след успеха с 4:0 над Спартак Търнава, а датчаните загубиха с 1:3 от фаворита в групата Фенербахче на „Шюкрю Сарачоглу“.

Макар и да сме във втория кръг на груповата фаза и да остават цели 5 до края, сметки винаги може да се правят. Предвид настоящата ситуация дори и равен ще е добър резултат за Лудогорец, защото ще се запазят трите точки между двата тима, които изглежда ще водят битка за второто място в крайното класиране. Ясно е, че първото е запазено за милионерите от Фенербахче, а по всичко личи, че последното ще бъде за Спартак Търнава.

Със сигурност оптималният вариант за Ивайло Петев е победа днес в Дания. При евентуален успех Лудогорец ще дръпне с цели 6 точки пред Нордселанд и ще е с крак и половина на 1/16-финалите на Лигата на конференциите.

Точно заради това днешният мач в Дания е изключително стратегически. Той е много по-важен от двете предстоящи битки с Фенербахче, които са по-скоро за престиж и ако бъде спечелено нещо, ще е огромен бонус. От резултата в град Фарум между Нордселанд и Лудогорец до голяма степен ще стане ясно кой от двата клуба по кой път ще поеме до края на груповата фаза.