0

З асегнатият от контузии Ливърпул се нуждае от „чудо“ с няколко ключове играчи под въпрос за двубоя от петия кръг на ФА Къп срещу втородивизионния Саутхемптън в сряда, каза мениджърът Юрген Клоп.

Полузащитникът Райън Гравенберх, който се контузи по време на победата на финала за Купата на лигата над Челси в неделя, е последният играч от лидерите във Висшата лига, който остава извън сблъсъка тази седмица.

„Райън не е на разположение... това е контузия на връзката. Можеше да бъде много по-лошо. Но достатъчно лошо, за да бъде изключен за този мач.

Имаме нужда от чудеса с няколко играчи. Ето защо не искам да ги изключвам твърде дълго. Но ситуацията е чувствителна и върви с проблеми за много играчи“, каза Юрген Клоп.

Германският мениджър каза, че нападателите Мохамед Салах и Дарвин Нунес, които пропуснаха финала за Купата на лигата, също не са сигурни за сряда.

Клоп отдаде дължимото на дългата си резервна скамейка и младите таланти за начина, по който се представят този сезон, включително триумфа за Купата на Лигата.

„Нашият състав е по-богат, отколкото си мислехме. Казвал съм го много пъти, без децата нямаше да сме тук.

Нашите момчета играят младежки футбол, като те бяха включени по-спешност, с нулев опит и много талант“, добави Клоп.

Въпреки това, Клоп е загрижен, че липсата на време за възстановяване може да бъде проблем, когато Ливърпул се изправи срещу Саутхемптън, който е четвърти в Чемпиъншип.

"Обичам Чемпиъншип... интензивността на футбола, който се играе там, е луд. 

Лигата е невероятна и трудна. Ливърпул е сочен за огромен фаворит, но това не е така“, завърши мениджърът.

Източник: БТА