0

Б ившият нападател на московския футболен клуб Спартак Александър Козлов e починал на 29-годишна възраст, съобщиха за агенция ТАСС от пресслужбата на подмосковския футболен клуб Зоркий, чийто екип е носил за последно.

Причината за смъртта е кръвен съсирек при масаж след тренировка с аматьорски тим, съобщава Baza. 

Бившият лекар на Спартак Владимир Зоткин определи смъртта му като нещастен случай. "Това е нещастен случай. Човек не усеща тези кръвни съсиреци", цитиран е Зоткин в РБ Спорт  "Дори ако водите здравословен начин на живот, не сте имунизирани срещу кръвни съсиреци. Те се образуват сами в зависимост от храната, която приемате. Към всеки човек трябва да се подхожда индивидуално", обясни още лекарят.

Той отхвърли версията от преумора заради играните от Козлов 4 мача на ден. "Това би могло да се отрази единствено на умората му и натоварването на сърдечно-респираторната система. Но не засяга съсиреците".

При масажа, обаче, има риск от появата на тромб. "Тромбът е прикрепен към съдовата стена. Масажистът го раздвижва, той не може да определи дали вътре има кръвен съсирек или не. Всичко може да стане, просто масаж провокира този случай".

Козлов е считан за един от най-обещаващите таланти на едно поколение – той изигра първия си мач в Шампионската лига едва 17-годишен, беше младежки национал.

Александър Козлов бе част от Спартак между 2010 и 2016 година.

Той се подготвяше за сезона със Зоркий (Красногорск), клуб от Московска област, който се състезава във втора лига.

Играл е още за Тюмен, Химки, Тосно, Факел, Арарат от Ереван, Окжетпес от Казахстан и Алустон-ЖБК от Крим.

„Потвърждаваме информацията за смъртта на Козлов, разследваме какво се е случило с него“, коментираха от пресслужбата.