0

Л етният трансферен пазар на ПСЖ се очертава традиционно да бъде активен след като шефът Насер Ал Келаифи обяви новия път, по който ще върви клубът. Катарският бос възнамерява да сложи край на „епохата на звездите“ (Неймар, Меси), за да изгради солиден и силен колектив, с който да се реваншира за провалите в Европа последните 2 г.

ПСЖ е набелязал двама за поста централен нападател – Хари Кейн и Виктор Осимен, а вече и  наследник на Лео Меси.

Според винаги добре информирания за нещата в клуба в. „Льо Паризиен“ става дума за перлата на Пеп Гуардиола в Ман Сити Бернардо Силва.

Португалецът, безспорен титуляр в Сити на Пеп, иска да смени отбора, прицелил се този сезон в непостижим досега хеттрик от титли – Висшата лига, ФА Къп и Шампионската лига. 

Силва, чийто силен крак е левият, също като Меси, може да играе като крило или полузащитник, и освен това познава добре френската Лига 1.

Всъщност именно спортният директор на ПСЖ Кампос, по време на престоя си в Монако, беше първият, който откри невероятния талант на португалеца. 

С него „монегаските“ спечелиха блестящо Лига 1 през 2017 г., преди той да подпише с Манчестър Сити, а в Монако тандемът му с Мбапе, с когото може пак да се засече и в Париж, беше смъртоносно на всички нива. 

Преди година ПСЖ вече пробваше сделка за Силва, като се стигна до предложение на размяната му с Неймар, който сега е по-склонен да напусне френската столица. 

Манчестър Сити не се поколеба да отхвърли офертата, като поиска записаната в договора му цена от 80 милиона евро за разтрогване. 

Това лято в наддаване за Силва може да се включи и Барселона, макар да няма финансовия „мускул“ на ПСЖ.

Неговият агент Жорже Мендеш е много близък с Луис Кампос, така че преговорите няма да са пречка за ПСЖ. 

На 28 години бившият играч на Монако обмисля да напусне Манчестър и въпреки че приоритетът му беше Ла Лига, то френската лига, която познава наизуст, с много добре финансиран и амбициозен отбор като ПСЖ, съвсем не е за пренебрегване за техничаря като бъдеща дестинация, смята „Ас“.