0

М арсел Забицер се е съгласил да премине от Байерн Мюнхен в Манчестър Юнайтед, съобщава журналистът Фабрицио Романо в профила си във Фейсбук.

28-годишният австриец вече е договорил условията по личния си договор и е провел телефонен разговор с мениджъра на "червените дяволи" Ерик тен Хаг. Английският клуб го привлича за заместник на контузения датски халф Кристиан Ериксен. 

Марсел Забицер дори беше сниман на летището в Мюнхен, малко преди заминаване за Англия.

Юнайтед е готов да вземе играча под наем до края на кампанията, а ръководството на Байерн няма намерение да пречи на трансфера.

Настоящият му договор с мюнхенския клуб е до 30 юни 2025 година. Забицер е оценяван на 20 милиона евро. 

През настоящия сезон Марсел отбеляза 1 гол и 1 асистенция в 24 мача за баварците във всички турнири, припомня БТА.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг е убеден, че “червените дяволи“ могат да се справят с отсъствието на Кристиан Ериксен, който е аут за поне 3 месеца заради контузен глезен.

30-годишният Ериксен получи травмата в четвъртия кръг от  турнира за купата на Футболната асоциация срещу Рединг,  спечелен с 3:1 на стадион "Олд Трафорд".

"Нормално е да бъдем разочаровани. Вече загубихме Дони ван де Беек за остатъка от сезона. Трудно е да се взимат нови футболисти в последния ден от трансферния период. 

Няма как да се правят сметки за толкова неприятни контузии. Разполагаме с добри играчи в халфовата линия и те ще могат да запълнят празнината, оставена от Кристиан. 

Явно е, че той носи световна класа и има уникални качества, които понякога е трудно да бъдат компенсирани", заяви Тен Хаг, цитиран от ДПА.

В сряда Юнайтед играе полуфиналния мач-реванш в турнира за купата на Лигата у дома срещу Нотингам Форест. Първата среща преди седмица завърши с успех 3:0 в полза на "червените дяволи".