0

Н ападателят на Барселона Роберт Левандовски е сигурен, че Лионел Меси ще спечели за осми път в кариерата си "Златна топка" през следващата година, заяви полският национал в интервю за каталунския спортен вестник "Мундо Депортиво".

"Има само едно Световно първенство, което да реши кой ще спечели наградата този сезон", каза Левандовски, имайки предвид триумфа на Меси на турнира в Катар с отбора на Аржентина.В момента Меси е абсолютният световен крал що се отнася до брой спечелени "Златни топки" - 7, а осма такава ще му гарантира да бъде недостижим начело на тази престижна класация, вероятно завинаги. 

"Лео със сигурност е най-добрият в света, защото е постигнал всичко в своята кариера", добави нападателят, цитиран от БТА.

Левандовски, който победи Меси през 2020 и 2021 година за наградата за Футболист на годината на ФИФА, остави отворен въпроса дали ще играе на Световното първенство през 2026 година, в случай че Полша се класира за турнира.

На Мондиала в Катар Полша отпадна на осминафиналите след загуба с 1:3 от Франция.

"Знам, че ще бъда готов, ако искам да бъда там, но е твърде рано. Засега се концентрирам върху следващото Европейско първенство", каза той.

Евро 2024 ще се проведе в Германия.