0

С ъперникът бяха аматьорчета от шеста дивизия – Пеи дьо Касел, но суперзвездата на ПСЖ Килиан Мбапе им се нахвърли като за световно и ги попиля с цели 5 гола за крайното 7:0 в гостуване от 1/16-финалите за Купата на Франция, играно в Ланс.

На осминафинала за паралиите от „Парк де Пренс“ предстои нещо съвсем различно – дерби срещу вечния враг Олимпик Марсилия като гост на 8 февруари.

Иначе скромните домакини на 1/16-финала устояха със суха мрежа цели 30 минути, преди да рухнат срещу титулярите, които треньорът на парижани Галтие насъска срещу тях. Със своята петица Мбапе е вече само на 4 гола от историческия голмайстор на клуба Единсон Кавани (200), освен това той стана първият в историята на ПСЖ с 5 гола в официален мач.

Мбапе вкара в 30-ата, 33-ата, 41-ата, 56-ата и 78-ата мин. Неймар, след асистенция на Мбапе, и Солер бяха другите, които се разписаха във вратата на аматьорите.

С 29 гола в 25 мача за Купата на Франция Мбапе е вече начело на голмайсторската листа в турнира, с равен брой голове с легендата Папен. Този сезон той вече е вкарал 34 гола в 33 мача във всички турнири - с ПСЖ и Франция.