0

С тарши треньорът на Лудогорец (Разград) Георги Дерменджиев заяви, че очаква напълно различен мач утре срещу Спартак (Търнава) в турнира Лига на Конференциите в сравнение с първата среща, спечелена с 4:0. 

Двубоят на стадион "Антон Малатински" е от 22:00 часа българско време.

Също така той добави, че има предвид бързата атака на словаците, но очаква среща на надлъгване. В такива мачове обаче точките са най-важни и той се надява, че те ще бъдат за Лудогорец. 

„Утре очаквам мач на надлъгване, надхитряве, но и за задължително печелене. Защото точките са важни.

След мача с Фенербахче се появи шанс, че отборът ни може да излезе от груповата фаза, така че ние ще се опитаме да го направим това нещо. 

Настроението е добро, няма напрежение. Мачът със Славия е зад гърба ни. 

Наистина домакините няма какво да губят, вероятно ще играят поради тази причина много спокойно. А ние няма да бъдем също толкова напрегнати и искам от нашите футболисти да бъдат много търпеливи".
­
На въпрос дали единствено Спас Делев липса, след като в последния момент не се качи на самолета за Словакия, Дерменджиев отговори: "Спас Делев беше с температура и затова не пътува. Очаквахме да се възстанови до последния момент. 

Всички други, които са здрави, са на лице. При нас настроението е добро. Искаме да го използваме този шанс, който го има. Като стил на игра ние в момента изграждаме малко по-различни неща. Играчите вече започват да разбират за какво става въпрос и се стараят".

След това Дерменджиев беше попитан дали има какво да „препише“ като тактически уловки от Ивайло Петев, под чието ръководство орлите сразиха Спартак (Търнава) в първата среща в групата. Лудогорец има 6 точки, едната е от въпросната среща, и е на 3-о място в групата, а словаците са последни с 1.

"Аз мисля, че това ще бъдат два различни мача. Онази победа беше добра и заслужава адмирации, но тук мачът ще бъде различен. 

Мисля, че домакините ще играят по друга система. Техният треньор използва различни схеми на игра. 

И в последните пет мача са във възход, в това число равен резултат при визитата на Нордселанд. 

Очакваме от тях да са концентрирани. Знаем, че имат бърза атака. Ние ще се опитаме да се противопоставим на това и каквито слаби страни сме открили, да ги оползотворим".

Източник: БТА