0

Едва на 34 г. Юлиан Нагелсман пое това лято могъщия Байерн Мюнхен, като замени Флик, който стана национален селекционер. Двата му добри сезона с Лайпциг както в Бундеслигата, така и в Европа го поставиха на мушката на много отбори заради неговия атрактивен и офанзивен футбол.

Но преди да стигне до отбора на Ред Бул, той премина в Хофенхайм от юношеските формации до първия отбор, който тренира в продължение на два сезона и половина.

Тогава, на 31-годишна възраст, Нагелсман получи офертата от Реал Мадрид през 2018 г., но я отхвърли. В интервю за спортната библия на Съединените щати Sports Illustrated обясни причините за отказа си от белия клуб=

„Има голяма разлика. Ако поемете първи отбор, като мен в Хофенхайм, където вече бях треньор на юношите и познавах всички чистачи и градинари, времето за адаптация е изключително кратко. Защото знаете точно с кого да говорите, когато имате нужда от конуси за тренировката. А ако искаш да има зеленчукова супа следобед отиваш при готвача, когото вече познаваш..."

Нагелсман изтъкна, че в Реал Мадрид всичко щеше да бъде различно от Хофенхайм. "Когато за първи път трябва да срещнеш всички хора в клуба, това е друго измерение. Така че беше добре за мен да търся по-високо ниво от Хофенхайм, но не и възможно най-високото“.