0

Л ео Меси влезе през второто полувреме на световната квалификация на Аржентина срещу Парагвай, завършила 1:0 за световните шампиони. 

Бълхата, който продължава лечението си от мускулни болки, се появи в игра в 53-та минута и удари греда в добавеното време.

Той имаше закачка с един от пазачите си от състава на гостите – резервата Санабрия, който опита да разконцентрира Лео, като го заплю в гърба. След мача Меси каза простичко за инцидента: „Този дори не знам кой е!“

Аржентина надви Парагвай с попадение на Николас Отаменди. 35-годишният централен защитник имаше само четири гола в над 100 мача за националния отбор, но този срещу Парагвай е един от най-важните за него.

Той се разписа още в третата минута с впечатляващо воле след корнер, а след влизането на Меси в игра му връчи капитанската лента, с която изведе шампионите.

Изненадата в кръга беше точката, която Венесуела измъкна като гост от Бразилия след изключително красив късен гол на Едуард Бейо, който оформи крайното 1:1. 

Това позволи на националите на Аржентина да станат еднолични лидери в класирането след победата си с 1:0 срещу Парагвай.
Аржентина е с девет точки и води с две на Бразилия, а Колумбия заема третото място с пет. 

Бразилците надиграха тотлано отбора на Венесуела, но поведоха едва в началото на второто полувреме с попадение на Габриел Магаляес. В 50-ата минута той заесече центриране от ъглов удар на Неймар на близката греда.

Друго попадение на Винисиус бе отменено заради засада, а Венесуела изравни в една от редките си атаки в 85-ата минута. Джерсон Саварино центрира за Бейо и той засече топката със задна ножица, изпращайки я право във вратата за крайното 1:1.

Така Венецуела вече е с четири точки, колкото имат още Уругвай и Чили.