0

И нтер Маями най-накрая представи официално пред своите фенове двете си нови звезди - Лионел Меси и Серхио Бускетс. Двамата добри приятели бяха привлечени в клуба като свободни агенти, а тази нощ клубът организира грандиозно събитие, на което да ги представи като свои футболисти. Това се случи на клубния стадион "DRV PNK Stadium" във Форт Лодърдейл.

Събитието бе на крачка от провал, тъй като малко преди началния му час в града имаше гръмотевична буря и порой. 

От клуба публикуваха официално съобщение, което гласеше, че безопасността гостите е основен приоритет на клуба и те бяха призовани, ако са на стадиона да останат в автомобилите си и да следят за нови съобщения. Беше публикувана и актуална прогноза за времето.

Дейвид Бекъм, акционер в клуба, изпревари дъжда и се появи заедно с прелестната си съпруга Виктория, а в момент, в който дъждът намаля, на стадиона дойде и мажоритарният собственик на Интер Маями - Хосе Мас. Той бе посрещнат от служител на клуба, който го придружи от лимузината му до входа с чадър.

Когато церемонията все пак започна, пръв на сцената се появи Дейвид Бекъм. 

„Страхотно е, че сте тук в тази специална вечер. Живеем в невероятен момент, като можем да приветстваме в Маями един от най-добрите играчи в историята. Това е сбъдната мечта! Преди десет години стартирах приключението си в САЩ с идеята да доведа най-добрите футболисти в света, които да помогнат да изградим Soccer3. Добре дошъл, Лео, благодаря ти, че избра нашия клуб. Също така приветстваме и Серхио Бускетс, който е един от най-добрите халфове на моята генерация“, заяви Бекъм.

Феновете не се изплашиха, въпреки бурята.

 Феновете не се изплашиха, въпреки бурята.
Getty.com

Последва кратко изявление и от другия собственик на клуба Хорхе Мас.

Дългогодишният съотборник на Меси в Барселона - Серхио Бускетс, бе посрещнат с одобрителни възгласи от феновете, докато се отправи към клубния офис с едно от децата си на ръце. Той се пови на сцената, като носеше екип с любимия си №5 на гърба.

„Много съм щастлив, че съм в Маями. Приятно е да бъда тук. Благодаря на Дейвид, Хорхе и Хосе, че направиха това възможно. Развълнуван съм да започна тренировки с новите си съотборници“, сподели Бускетс при представянето си.

Около 20.00 часа местно време пред стадиона се появи и самият Меси. Той слезе от черно такси, придружаван от семейството си. Аржентинската звезда помаха на феновете, а до него бе най-малкият му син - Чиро, който бе облечен с фланелка на Интер Маями.

“Благодаря на хората в Маями за това посрещане и за тази любов. Щастлив съм, че съм тук. Благодаря на Дейвид, Хорхе и Хосе, че направиха всичко толкова лесно. Идвам тук с желанието си да се боря и да побеждавам, както и да помагам на клуба да израства. Надявам се да се присъедините към нас и искам да благодаря и на съотборниците си тук. Щастлив съм, че избрах този град и този проект. Нямам съмнение, че ще се насладя на това преживяване”, бяха първите думи на Меси.

Накрая на церемонията на екраните на стадиона бяха пуснати клипове с приветствия към Меси и Бускетс от големи американски икони като Стеф Къри, Том Брейди, Марк Антъни, Глория Естефан, Алехандро Санс, Франсис Суарес, кметът на Маями и други.