0

Н ай-тежките 10 минути за Реал Мадрид, написа мадридският в. „Ас“ за ударите, които понесе Реал Мадрид този четвъртък. Първо се разбра, че чаканият като месия френски нападател Килиан Мбапе няма (отново) да дойде на „Бернабеу“, след като е заявил на шефовете си в ПСЖ, че остава в клуба до края на договора си до 30 юни 2024 г.

Малко след това дойде другият удар за отбора на треньора Карло Анчелоти – титулярният вратар Тибо Куртоа скъса кръстна връзка на левия крак на днешното занимание. Така за белгиеца приключи сезон 2023/24 още преди да е започнал. Операцията и дългото възстановяване след това ще му отнемат 9 месеца. Затова клубът започна спешно да му търси заместник, тъй като остана само с украинеца Андрий Лунин за ключовия пост в първия отбор.

Самият Куртоа публикува снимка с бинтования си крак от вкъщи със задължителното обещание да се върне по-силен. 

За капак отново днес бе решено, че привлеченият от Фенербахче под носа на Барса и обявен за нов футболен гений турчин Арда Гюлер, ще трябва да легне под ножа. 

Младокът, за когото Реал М плати 20 милиона евро, с 3 млн. повече от нужното, ще се подложи на операция, вместо планираното консервативно лечение.

Той получи контузия на менискуса на тренировка в края на юли, като частичното разкъсване на вътрешния менискус на дясното коляно налага операция.

ЧЕРНИ ОБЛАЦИ НАД „БЕЛИЯ БАЛЕТ“: Реал Мадрид губи основния си вратар Тибо Куртоа до пролетта