0

Б ившият носител на „Златната топка“ Карим Бензема си вкара автогол, но неговият тим Ал Итихад спечели с 2:1 срещу Навбахор (Узбекистан) и се класира за четвъртфинал в Азиатската Шампионска лига.

Първата среща между двата отбора в Наманган завърши 0:0.

Срещата и сега вървеше наравно – 1:1 четири минути преди края, когато Тома Татабадзе си вкара автогол и осигури успеха на Ал Итихад. 

В следващия етап на континенталната надпревара Бензема и съотборниците му ще срещнат друг отбор от Саудитска Арабия – Ал Хилал.

Бензема се беше върнал в защита в 25-ата минута, но не успя да изчисти и с глава прати топката в собствената си врата при изпълнение на Джамшид Искандеров на свободен удар. 

Но в 6-ата минута на добавеното време на първата част Бензема се реваншира. След ъглов удар за неговия тим, той скочи най-високо и свали топката в краката на съотборника си Абдерразаг Хамед-Алла. 

Мароканецът овладя бързо и прокара топката под плонжа на вратаря Уткир Юсупов.

Мачът вървеше към равенство и евентуални продължения, когато при поредното статично положение – отново ъглов удар, грузинецът Татабадзе непохватно изчисти след центриране на Салех Ал Амри. 

Топката описа парабола и заблуди вратаря Юсупов, който нямаше много шансове да спаси.

Така Ал Итихад е един от трите отбора от Саудитската Про Лига, който отива в следващия етап.

По същото време воденият от Жорже Жезуш отбор на Ал Хилал постигна втори успех с 3:1 над Сепахан (Иран) и също се класира след успех с 3:1 и в първия мач. Първото полувреме завърши без голове, а иранците поведоха в 55-ата минута чрез Фаршад Амадзадех. Но само три минути по-късно надеждите им се стопиха, тъй като Сиаваш Яздани беше отстранен от игра с червен картон.

В рамките на 20 минути накрая Ал Хилал вкара три гола чрез Салем Ал Даусари, Рубен Невеш и сръбския таран Александър Митрович и се класира в следващата фаза.

Източник: БТА