0

О тборът на Нант е новия носител на Купата на Франция. Тимът печели трофея за четвърти път в своята история. „Канарчетата“ взеха минимална победа с 1:0 над Ница. Голът падна в 47-ата минута, когато съдийката Стефани Фрапар отсъди дузпа за Нант, която бе превърната в гол от Людовик Блас.

За последно Нант вдигна купата през 1997 година. Мачът бе равностоен, а головите положения по 12. Двата тима успяха да уцелят вратата на съперника по три пъти, но именно дузпата бе решителния момент в мача. Тя дойде в 46-ата минута. Само 14 секунди след началния съдийски сигнал на втората част Хишам Бадуаи игра с ръка в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Людовик Блас застана зад топката и успя да отбележи единственото попадение в мача.

Френската полиция съобщи за сблъсъци с ултраси на Ница пред една от централните железопътни гари в Париж преди финала. Около 450-500 привърженици на Ница се събраха пред Лионската гара във френската столица. Групата започна да създава безредици в района, въпреки че получи инструкции от органите на реда да запази спокойствие. Полицията задържа част от привържениците и с оглед на това да бъдат избегнати сблъсъци с ултраси на ПСЖ, които бяха в същата зона малко по-рано.

Имаше сблъсъци между полицаите и агитката от южния френски град на булевард „Домеснил“ в ранния следобед. Част от ултрасите на Ница, обединени в групата „Бригад Сюд“ имат голямо съперничество с хулиганите от ПСЖ „Коп Булон“ и е имало жестоки сблъсъци между тях в миналото