0

П ари Сен Жермен бе унижен от Нант във френската Лига 1. „Канарчетата“ спечелиха с 3:1. Те нанесоха своя удар още през първите 45 минути, когато отбелязаха и трите гола във вратата на звездния отбор от Париж. В един момент дори Нант остана с човек по-малко заради вдигнат от съдията червен картон, който обаче бе отменен след намесата на ВАР системата. 
Гостите от Париж можеха да вкарат ранен гол още в 3-ата минута, Хуан Бернат стреля, но Албан Лафон реагира чудесно. В следващата атака обаче Нант поведе. Моузес Симон подаде към Рандал Коло Муани, който стреля отблизо в долния десен ъгъл и отбеляза първия гол в мача.

В 16-ата минута „канарчетата“ вкараха втори гол. Куентин Мернал бе изведен на границата на наказателното поле от Осман Букари и с топовен шут удвои. Въпреки, че парижани владееха топката в 76% от времето Нант стигна и до трети гол. Преди това обаче Денис Апия се наложи да види червения картон за опасно влизане. После обаче футболистът си отдъхна, след като реферът прегледа ситуацията и смени картона на жълт.

В даденото от рефера продължение на първото полувреме Жоржиньо Вайналдум игра с ръка в наказателното поле. Първоначално ситуацията не бе отчетена от съдията, но се намери ВАР системата и бе отсъдена дузпа, който Людовик Блас реализира за 3:0.

ПСЖ се върна в мача след само 2 минути игра на второто полувреме. Точен бе Неймар, който изпрати топката в левия ъгъл на вратата. Но Нант удържа на натиска.

В класирането ПСЖ продължава да води убедително – с 13 точки пред втория Олимпик Марсилия. Нант пък е на пето място с 38.