0

Н аполи се нареди сред осминафиналистите в Шампионската лига, след като удари с 4:2 у дома Аякс. "Партенопеите" и днес бяха във вихъра си. Ектор Лозано откри още в 4-ата минута след асистенция на Желински. 12 минути Распадори удвои след асистенция на Квича Кварацхелия, който подлуди за пореден път феновете с изявите си.

Те скандираха неистово името му, когато от бялата точка направи 3:1 в 62-ата минута. Преди това Класен намели в 49-атата. В 82-ата минута стадион "Диего Марадона" изтръпна, след като бе дадена дузпа и за Аякс. Макар и доста съмнителна. Бергвайн бе точен - 2:3. Осимен пък взриви трибуните в 90-ата минута, след като преди това негово попадение бе отменено заради засада. Този път обаче такава нямаше.

С този резултат Наполи дръпна с 6 точки на Ливърпул в Група А, а в следващата среща отново играе у дома. Този път с Рейнджърс. Продължават пък мизериите за Атлетико Мадрид, който не успя да се справи с 10 играчи на Брюж у дома -0:0. При това с човек повече. Камал Сова бе изгонен в 82-ата. Белгийците са водач в групата с 10 точки, а "дюшекчиите" са втори с....4.