0

Н аполи направи голяма крачка към 1/4-финалите на Шампионска лига, след като спечели с 2:0 гостуването на Айнтрахт Франкфурт. 

Головете за неаполитанския тим реализираха Виктор Осимен и Джовани Ди Лоренцо. 

Воденият от Лучано Спалети отбор изигра много силен мач във Франкфурт. Домакините завършиха двубоя с човек по-малко, след като голямата им звезда Рандал Коло Муани бе изгонен в 58-ата минута. 

В 34-ата минута дойде най-чистото положение от началото на срещата, след като Ървинг Лосано бе изведен сам срещу вратаря, нападателят стреля веднага, но топката се отклони от левия страничен стълб на Кевин Трап. След това Виктор Осимен се пребори за топката, но бе изритан и се свлече в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа в полза на Наполи.

Хвича Кварацхелия се нагърби с изпълнението, но Кевин Трап отгатна ъгъла и направи бляскаво спасяване. 

В 40-а минута Ървинг Лосано подаде топката на крака на Виктор Осимен, който имаше опразнена мрежа пред себе си и нямаше проблеми да отбележи за 1:0 за Наполи. Секунди след това Осимен успя да удвои резултата, но попадението му бе отменено поради засада. 

В 65-а минута Хвича Кварацхелия осигури изключително технично подаване на Джовани Ди Лоренцо в наказателното поле, което позволи на последния да завърши с прецизен удар в долния ляв ъгъл - 2:0 за Наполи. Само седем минути след това резултатът можеше да стане и 3:0, след като Андре Замбо Ангиса овладя отбита топка в наказателното поле, но отсеченият удар на полузащитника прелетя малко встрани от дясната греда.