0

Н овото португалско подкрепление за атаката на Челси Жоао Феликс беше наказан с директен червен картон за брутално влизане Кени Тете в дебюта му за Челси, завършил и със загуба 1:2 от столичния Фулъм.

Привлеченият от Атлетико Мадрид португалски национал нацели с бутоните лявата тибия на нидерландския футболист, който можеше да пострада много зле на „Крейвън Котидж“.

Реферът Дейвид Кут се консултира с VAR и не се поколеба да изгони Жоао Феликс с директен червен картон 58 минути след дебюта му за Челси.

Този червен картон ще струва скъпо не само на взетия под наем футболист, който ще пропусне следващите три мача на Челси срещу Кристъл Палас, Ливърпул и Фулъм.

А "Daily Mail" изчисли и колко ще струва на клуба тази тесла, след като Челси инвестира общо 23,6 милиона евро в операцията на Жоао Феликс, между това, което трябва да плати на Атлетико, и заплатата на играча.

Британският вестник оценява цената на червения картон, който получи Жоао Феликс, на 2,4 милиона евро, тъй като всеки мач на Жоао Феликс с екипа на Лондон би бил оценен на 804 706 евро.

Загубата от Фулъм бе трета поредна загуба във всички турнири за Челси, „сините“ паднаха 1:2 в отложено гостуване от седмия кръг на Висшата лига на Англия.

На "Крейвън Котидж" домакините от Фулъм започнаха по-добре и в 25-ата минута откриха резултата с гол на бившия играч на Челси Вилиан. "Сините" можеха да отговорят до почивката, но пропуски направиха младият Люис Хол и Жоао Феликс.

Челси все пак стигна до изравняването в 47-мата минута, когато централният защитник Калиду Кулибали се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле, за да прати топката в мрежата за 1:1.

В този момент "сините" изглеждаха в подем, но в 58-мата минута едно безразсъдно влизане на Феликс в краката на Тете му коства червен картон.

Останали с човек повече, домакините се възползваха по най-добрия начин от предимството си и стигнаха до победата с гол на Карлос Винисиус в 73-тата минута.

С победата новакът във Висшата лига събра 31 точки от 19 мача и заема шесто място в класирането. Челси е на десета позиция с 25 пункта от 18 мача.