0

Б ългарският треньор Веселин Бранимиров ще е част от спортно-техническия щаб на украинския Ворскла Полтава. Начело на тима застава Виктор Скрипник, с който нашият специалист бе и в Зоря Луганск. 

Скрипник, Бранимиров и целият щаб днес бяха представени като нов треньорски екип на "зелените" от Полтава. Отборът е на лагер край полската столица Варшава и вероятно там ще играе и мачовете си от турнира Лига на конференциите. Съперник на украинците във втория кръг е АИК (Стокхолм, Швеция), а срещите са насрочени за 21-ви и 28-и юли. 

Бранимиров се прибра в България в първите дни на военната агресия на руската армия. Украинското първенство не завърши, а временното класиране беше прието от УЕФА за крайно.

Но в Украйна са категорични, че футболно първенство за сезон 2022/2023 ще има и 16-те отбора вече се подготвят за новия сезон. Въпреки че страната е във война, очакванията са първенството да се проведе в два или три града. За момента се оглежда състоянието на стадиони в Киев, Лвов и Ужгород, който се намира на самата граница със Словакия.