0

Б арселона победи с 3:1 като гост третодивизионния Унионистас и се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на Испания.

От 60-ата мин. Срещу каталунците игра и Борислав Ивайлов Станков, роден в Уеска българин с двойно гражданство. 21-годишният централен нападател, когото в Испания записват само като Slavy, е клиент на голямата мениджърска агенция Stellar, която работи също за Камавинга от Реал М и Джак Грийлиш от Ман Сити.

Барселона се запъти към пореден резил след като халфът на Унионистас Алваро Гомес им вкара гол за 1:0 в 31-ата мин., но Феран Торес успя да изравни 1:1 точно преди почивката.

В 61-ата мин. Треньорът на Барса Шави пусна в игра тежката категория Левандовски, Гюндоган и Педри, така дойде обратът. В 69-ата мин. Кунде изведе каталунците напред, а Балде оформи крайното 3:1 за Барса 5 мин. По-късно.
Барселона стана седмият четвъртфиналист за националната купа след Атлетик Билбао, Севиля, Майорка, Валенсия, Реал Сосиедад и Жирона, които също достигнаха до тази фаза на надпреварата.

Последният осминафинал е Атлетико Мадрид – Реал Мадрид.

Източник: БТА