0

Б ългарският нападател Преслав Боруков направи своя дебют за новия си отбор Маритимо. Националът влезе в игра като резерва в 65-ата минута при загубата с 2:3 от АВС в мач от 19-ия кръг на втора португалска дивизия.

АВС поведе с гол на Нене, но Маритимо обърна с голове на Игор Платини от дузпа и Жозе Бика.

Нене изравни в добавеното време на първата част, а Вашко Лопеш донесе победата за домакините с попадение малко след почивката.

Маритимо е четвърти в класирането с 31 точки, с три по-малко от третия Насионал. АБС оглави класирането с 40 точки.

Българският национал Мартин Минчев влезе като резерва за Чайкур Ризеспор при тежката загуба с 0:4 от Фатих Карагюмрюк в мач от 23-ия кръг на турската Суперлига.

Минчев се появи в игра в 64-ата минута при резултат 0:1, но не успя да помогне на своя тим и Ризеспор допусна още три гола.

Ризеспор е на 5-о място във временното класиране с 35 точки, докато Фатих Карагюмрюк е на 16-а позиция с 24 точки.

Здравко Димитров отбеляза първия си гол за Сакарияспор във втора турска дивизия. Българинът донесе точка на своя тим, като вкара за 1:1 минута преди края при гостуването на Юмраниеспор.

Димитров влезе като резерва в средата на втората част и се оказа жокерът за Сакарияспор. Българинът бележи втори гол за тима, след като се разписа и за Купата на Турция при загубата с 1:5 от Хатайспор.

За Юмраниеспор цял мач игра бившият национал Страхил Попов

Сакарияспор е на седмо място с 33 точки, докато Юмраниеспор е 11-и с 24 точки.

Източник: БТА