0

Б разилският нападател на Манчестър Юнайтед Антони беше изваден от състава до второ нареждане заради обвиненията към него за домашно насилие, съобщиха от "Скай Спортс".

"Играчите, които не взеха участие в мачовете на националните отбори, ще се върнат към тренировки в понеделник", се казва в заявление на клуба от Висшата лига. "Връщането на Антони се отлага до следващо решение с цел да се разгледа обвинението към него. Клубът осъжда всяка проява на жестокост и насилие", се казва в изявлението.

"Това решение бе взето съвместно. Целта е да се запази здравият микро климат в отбора и клуба“, заяви Антони, цитиран от „Скай“.

„Още веднъж искам да заявя, че съм невинен и ще сътруднича на полицията, за да се стигне до истината. Надявам се да се върна в игра колкото се може по-скоро“.

Бразилската футболна конфедерация съобщи на 5 септември, че изключва Антони от състава на националния тим за квалификационните мачове. Ден по-рано бившата приятелка на футболиста Габриела Авалин заяви в интервю за портала UOL, че Антони нееднократно е използвал физическо насилие спрямо нея от юни 2022 до май 2023. 

Тя е подала жалба в полицията на Сао Пауло. Полицията в Манчестър също води разследване за домашно насилие. 

След това обвинения към Антони отправиха и още две от бившите му приятелки. 

Самият футболист пледира за невинност и твърди, че никога не е използвал насилие.

23-годишният Антони играе за Манчестър Юнайтед от август 2022 година. Той е вторият нападател от сегашния състав на Манчестър Юнайтед след 21-годишния Мейсън Гринууд с обвинение за упражнено насилие. Гринууд бе арестуван през януари 2022 г. по подозрение в изнасилване и нападение над жена, а няколко дни по-късно по подозрение в сексуално насилие и заплахи за убийство. Той бе изваден от отбора - и на Юнайтед, и на Англия.

Младият талант от школата на "червените дяволи" беше обвинен през октомври 2022 г. за опит за изнасилване, нападение, причинило действителна телесна повреда, и контролиращо и принудително поведение. През февруари 2023 г. всички обвинения срещу него бяха свалени. Мейсън се ожени за момичето, което го бе обвинило, но и това не трогна общественото мнение на Острова, затова от Ман Юнайтед решиха да не го връщат директно в състава, а да го пуснат под наем в чужбина - в испанския Хетафе.