0

Л ионел Меси няма да забрави посрещането, което получи от публиката на любимия си отбор Нюелс Олд Бойс в родното Росарио.

Бълхата в никакъв случай не искаше да пропусне и то на 36-тия си рожден ден почитта на публиката към Макси Родригес, бивш играч на Нюелс и на Ливърпул, негов голям приятел.

Макси прекрати кариерата си преди няколко месеца, Нюелс му устрои бенефисен мач срещу Аржентина (4:2 за селекцията, Меси с 3 гола).

Лео и Макси бяха  съперници в Примера, съответно с екипите  на Барса и Атлетико Мадрид, но играха заедно в националния на Аржентина.

И „блудният син“, според аржентинските медии, се завърна под бурните и дълго нестихващи овации на препълнените трибуни на ст. „Марсело Биелса“.

Феновете на Нюелс, с чийто екип Меси се зарече да приключи кариерата си, видяха най-голямата футболна звезда да се завръща към корените си.

И му показаха такава обич, каквато Лео няма да забрави никога. Въпреки че Меси е обичан в цялата страна, особено в резултат на спечелването на Копа Америка и Световната купа в Катар, в Росарио привързаността винаги ще бъде специална за №10 на „гаучосите“.

Той се радва в родното Росарио на няколко дни ваканция, преди да се отправи към новото си предизвикателство в американската Мейджър лига с екипа на Интер Маями.