0

М ениджъри атакуват най-добрия футболист на Берое Вини Трибуле час по-скоро да напусне Стара Загора, пише днес вестник „Мач Телеграф“. 

Камерунецът е изкушаван с предложения да играе в турски елитни клубове, ако успее да скъса договора си с Берое. Засега Трибуле няма формален повод да го направи, но много скоро такъв ще се намери. Както е известно, финансовото състояние на клуба е много лошо. Играчите не са получавали обещани от ръководството премии, но пък са получили една заплата. 

Мениджър на Трибуле е турчинът Огюзан Гучлу, който държи правата на футболисти от два елитни клуба в своята страна – Фенербахче и Истанбулспор. Той и негови колеги са задействали операция по трансфера на Трибуле в югоизточната ни съседка. Обещанията са нападателят, който има четири гола от началото на сезона, да подпише договор с някой от тези два тима, а след това да бъде преотстъпен на по-нискоразреден тим. Според други източници, интерес към техничния таран има и Левски. Там треньорът Николай Костов отчаяно се нуждае от централен нападател. 

В момента цената на Трибуле се движи около 750 000 евро, която е абсолютно невъзможна за Левски. Ако финансовата катастрофа в Берое продължи до зимата, Трибуле няма да има никакъв проблем да скъса договора си и да премине където поиска.

Евентуалното бягство на Трибуле ще бъде допълнителен финансов удар за Берое. Както е известно, тимът е оценяван на малко над 3 милиона евро, което го прави най-евтиният отбор в българската Първа лига. Почти една трета от тази сума се формира от цената на Трибуле.