0

Ш ампионът на Англия Манчестър Сити напомни на своите съперници за титлата, че и след требъла от миналия сезон си остават фаворит за титлата на Премиершип и през този. Преди мача у дома с Нюкасъл "гражданите" изнесоха пред феновете си трите спечелени през пролетта трофея: титлата на Премиершип, ФА Къп и Шампионската лига.

После притежаваният от баровци от Абу Даби Сити показа къде зимуват раците на напомпаните мощно със саудитски петродолари мераклии за титлата от Нюкасъл Юнайтед. Гостуващите „свраки“ отправиха точен и безобиден удар в очертанията  на вратата на Едерсон едва в 70-ата мин. чрез резервата Харви Барнз.

На своя стадион „гражданите“ разиграваха умело топката и удариха чрез световния си шампион Хулиан Алварес в 31-ата мин. за единствения, но достатъчен за победата им гол: 1:0.

Блестящият шут на аржентинеца през първото полувреме се оказа достатъчен за продължаване на победния старт на Сити за сезона.

С 6 точки от 2 кръга отборът на Пеп Гуардиола се изравни в челото на Висшата лига с Брайтън, като дори не е допуснал гол  в двата си мача.

С по 4 точки в класирането следват Брентфорд, Ливърпул и Тотнъм, Ман Юнайтед след 2 мача има 3 точки.