0

И спански съдия издава намали до 200 метра ограничителната заповед срещу бившия шеф на футболната федерация Рубиалес спрямо целунатата от него Хени Ермосо. Той отхвърли искания от прокуратурата половин километър дистанция, а също и подписката на всеки 2 седмици за злополучния президент на Испанската кралска футболна федерация.

Той няма право да влиза в никакъв контакт с футболистката, която целуна по устните пред всички на стадиона в Сидни след спечелването на световната титла за жени миналия месец.

Прокуратурата подаде жалба срещу него за престъпления на сексуално посегателство и принуда срещу Хени Ермосо, която беше допусната от съдия Луис Франсиско де Хорхе след събиране на цялата съответна информация.

Вчера, след като Рубиалес даде показания в продължение на час съдията от Националния съд прие ограничителната заповед, но я установи на 200 метра, потвърди, че бившият президент трябва избягва контакт с футболистките, но отхвърли двуседмичното появяване на Рубиалес пред съдебните власти.

Според испанските медии процесът срещу него ще продължи до 8 месеца, а вероятният изход ще е глоба за хвърлилия оставка шеф на федерацията.