0

Ф ренският футболен национал Нголо Канте от Челси е най-големият пичага и небрежняк сред разглезените милионери от съотборниците в съблекалнята, стана ясно от признания на колегата му от Германия Кай Хаверц.

Роденият в Париж в семейство от Мали полузащитник, който е печелил 2 пъти Висшата лига, плюс Шампионската лига, ФА Къп, Лига Европа и световната титла с Франция, е като мушичка и по-нисък от тревата, въпреки класата си.

Хаверц, за когото Челси плати чудовищните 80 милиона евро, е шашнат от скромността на Нголо, който е над суетата за притежаване на скъпи вещи. Канте продължава да бръмчи със своя Mini Cooper, кола за 10 000 паунда, която притежава от 2015 г.

Той също така веднъж беше забелязан да пазарува в народния супермаркет от веригата „Асда“, където охотно позволи на запалянко да се снима с него, като потвърди репутацията му на „човек от народа“.

Сега Хаверц, който се присъедини към Канте на Стамфорд Бридж през 2020 г., разкри също, че съотборникът му не е сменял и мобилния си телефон от 10 г. 

„Срещал съм играчи, които харчат толкова много за неща, и за които си мислиш: „Защо правиш това?“

„Има играчи, на които не им пука, но на други им пука.  Срещал съм различни герои. Тони Кроос е един от тях - спокоен, земен, не го интересуват лъскавите неща. Той знае, че животът не е само футбол.

Н’Голо Канте е друг като него. Той има един и същ телефон от 10 години, не го интересуват колите, не го интересуват дрехите.

Не можете да съдите хората по [харченето]. Ако това ги прави щастливи, не ме интересува. Може би в сърцето си те също са добри хора, те просто искат да се държат готино. А понякога може би това е вид защита.“