0

Б итият си е бит, картонът си е картон – изпита на собствен гръб бразилската звезда на ПСЖ Неймар при победата с 3:1 над Макаби Хайфа в Израел в Шампионската лига снощи. Намиращият се в страшна форма нападател закова крайния резултат в 88-ата мин. след асистенция на Верати – негов 11-ти гол от 10 мача от началото на сезона, в които е дал и 7 голови паса.

Неймар отпразнува попадението си по обичайния начин, но реферът Даниел Зиберт от Германия го изненада с жълт картон, който вбеси звездата. 

„Току-що се срещнах със съдията и говорих с него и той накрая се извини“, каза Неймар, който изпусна парата и в публикация в Инстаграм по този повод.


 
„Но сега вече имам жълт картон и това е пълна липса на уважение към играчите. 

Съдиите трябва да са там, за да защитават играчите. Това, което ми се случи днес, е много тъжно, футболът става много скучен и дори не можете да празнувате. Не знам, това е лошо и липса на уважение - не към мен, а към футбола“.

На същия мач съотборникът му Лионел Меси стана първият първият играч в историята, отбелязал в 18 различни сезона на Шампионската лига. Бълхата изравни 1:1 за ПСЖ в 37-ата мин., като с гола си поведе в една от класациите срещу дългогодишния си съперник Кристиано Роналдо като играчът, вкарал гол срещу най-много противници в Шампионската лига.

Нападателят на Пари Сен-Жермен вече се е разписал във вратата на 39 отбора в турнира.

Меси води в тази класация с едно попадение пред Роналдо, който не може да го настигне този сезон, като се има предвид, че Манчестър Юнайтед играе в Лига Европа през 2022/23.

Освен гола си, Лео се отчете и с голов пас за попадението на Мбапе в 69-ата мин. За 1:2.