0

Н еймар ще продължи кариерата си в саудитския Ал Хилал. Официалното съобщение от Пари Сен Жермен и отборът от Близкия изток все още се очаква, но според десетки доверени източници трансферът вече е завършен, като скоро дори футболистът ще премине медицински прегледи.

Ал Хилал ще плати минимум 90 милиона евро за услугите на бразилеца за договор до лятото на 2025. При изпълнението на определени условия, сумата може да набъбне и до 100 милиона.

С този трансфер Неймар се превърна във футболиста, за когото са давани най-много пари за трансфери в цялата история. Това се случи, след като първо Барселона плати 88 милиона на Сантос през 2013, а после ПСЖ го откупи от каталунците за 222 милиона.

Черешката на тортата бе поставена едва преди няколко часа, когато Ал Хилал реши да го привлече срещу споменатите вече 90 милиона.

Досега този рекорд се държеше от Ромелу Лукаку, който последователно през годините си „издействаше“ многомилионни трансфери. Общо всичките пари, дадени за белгиеца, възлизат на 333 милиона евро.