0

С ъдии от Германия и Хърватия ще ръководят мачовете от първия квалификационен кръг в Шампионската лига на Лудогорец. Както е известно, българският първенец ще се изправи срещу грузинците от Динамо Батуми, а първата среща е в Разград.

Назначенията бяха обявени в същия момент, когато от УЕФА насрочиха точните дати и началните часове на двубоите.

Първият от тях – на 10 юли от 20 часа на стадион "Хювефарма Арена" е поверен на Роберт Шрьодер (Германия), а за негови помощници са назначени Кристиан Гителман и Роберт Весел. За главния арбитър се знае, че работи като поддържка на сайта на регионалнния клун на футболната федерация в Хановер. Ръководи мачове в Бундеслигата от 2018-а година, а през 2022-ра му дават и сблъсъка за Суперкупата на Германия между Байерн (Мюнхен) и РБ Лайпциг. От същата 2022-ра е международен съдия, но за първи път в Разград ще ръководи в Шампионската лига. До момента има един мач в Европейските квалификации (Естония – Азербайджан), както и срещи в Лигата на Конференциите.

Реваншът ще се играе на 17 юли от 21 часа българско време. Реферите на "Аджарабет Арена" ще пристигнат от Хърватия. Главен съдия е Дарио Бел, а от страничните линии за засадите ще следят Горан Патаки и Мариян Томас.

Шотландци и украинци пък ще свият на Ботев Пловдив в първия кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" играят със словенския Марибор на 11 юли у дома, а на 18-и гостуват на стадион "Людски врът" в Словения.

Шотландецът Дейвид Дикинсън, който е инженер и е завършил е Университета на Западна Шотландия, а в момента работи като мениджър "Проекти" в големи инфраструктурни обекти и е всявал зверски респект в култовите дербита между Рейнджърс и Селтик, ще бъде арбитър на първата среща, която започва в 20 часа на стадион "Христо Ботев", помощници са му Дейвид Макгийки и Джонатан Бел.

Реваншът в Марибор е от 21,15 часа българско време и е поверен на Виталий Романов от Украйна с помощници Олександър Беркут и Дмитро Запороженко.