0

Л ивърпул съкрати изоставането си от Манчестър Сити в английското първенство по футбол с минимална победа с 1:0 срещу Бърнли. Шампионите водят с девет точки на "червените", които са изиграли един мач по-малко.

Бърнли, последен в класирането и само с една победа от 21 мача, игра почти като равен с равен с Ливърпул и дори пропиля няколко 100-процентови положения пред вратата на Алисон Бекер. Бразилецът така и не допусна гол, а неговият сънародник Фабиньо вкара единствения в този мач в 40-ата минута. Той засече центриране на Трент Александър-Арнолд и въпреки че първият удар не влезе, добавката донесе победата на "червените".

„Всичко беше нагласено така, че да се превърне в бананова кора за нас“, коментира мениджърът на гостите Юрген Клоп тежките условия, вятъра и дъжда в Бърнли. „Високите топки бяха толкова трудни да се изчистват, защото вятърът сменяше посоката си. Трябваше да работим невероятно усилено и това направиха момчетата. Изцапахме фланелките си. Наистина съм щастлив, защото знам колко трудно е тук. Напълно доволен съм!“



Улвърхемптън пък спечели с 2:0 срещу Тотнъм като гост с два ранни гола. Раул Хименес и Леандър Дендонкер вкараха в шестата и 18-ата минута за Улвс, които изпревариха "шпорите" на седмото място.

В друг мач от 25-ия кръг Нюкасъл победи с 1:0 Астън Вила. Новото попълнение Киърън Трипиър вкара единствения гол за "свраките", които се отдалечиха на четири точки от зоната на изпадащите. Голмайсторът обаче се контузи, първоначалните прогнози изглеждат мрачни, според английските медии.

В зрелищен мач Лестър и Уест Хем завършиха 2:2, като „чуковете“ изтръгнаха точката в 91-ата мин. Чрез спорен гол на Даусън. Гостите поведоха чрез Боуен в 10-ата мин., Тилеманс (45-ата дузпа) и Перейра (57) обърнаха до 2:1 за „лисиците“, които не успяха да удържат аванса си и победата.

"Чуковете" са пети в класирането с актив от 41 точки и една повече от отбора на Манчестър Юнайтед, който завърши наравно 1:1 срещу Саутхемптън в събота. Лестър Сити пък е временно 11-и и е с две точки изоставане от топ 10, който завършва със "светците".