0

П олузащитникът на Реал Мадрид Каземиро се очаква днес да стане играч на Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” ще платят 60 милиона евро за бразилския национал, който днес ще премине задължителния медицински преглед в Англия. Към 60-те милиона може да бъдат прибавени още 10 млн. Евро бонуси.

Юнайтед направи на 30-годишния здравеняк предложение, което не може да се отхвърли – седмична заплата от 350 000 паунда (около 413 000 евро), която отстъпва само на бившия му съотборник от Реал Кристиано Роналдо (неговата е 480 000 паунда седмично) и на вратаря Давид де Хеа (375 000 паунда).

Шефовете на Реал Мадрид са дали положителен отговор за евентуална сделка за футболиста, чийто договор е до 2025 г.

Юнайтед предлага на полузащитника договор до 2026 година с възможност за продължаването му с още 12 месеца.  Не е изключено дори бразилецът, чието пълно име е Карлос Енрике Каземиро, да дебютира още в дербито срещу Ливърпул в понеделник. Юнайтед се орезили в първите 2 кръга на Премиершип и с 2 загуби е на дъното на класирането.

Испанските медии изтъкнаха като сигурен знак за предстоящата раздяла на Каземиро с Реал и факта, че майка му е последвала Манчестър Юнайтед в една от социалните мрежи.