0

О т около 1000 професионални играчи в Първа и Втора Бундеслига в Германия, 86 нямат ваксинация срещу коронавируса. Това заяви шефът на Германската футболна лига Кристиан Зайферт.

С оглед на тази квота Зайферт смята за популистка последната обществена дискусия за задължителна ваксинация на футболистите. При „понякога над 70 000 нови инфекции всеки ден, вече се чудя дали няма по-належащи проблеми в страната от 86 неваксинирани футболисти“, каза той.

По думите му „не можете да се отървете от усещането, че професионалният футбол се използва и от отделни хора, за да влязат в медиите или да отклонят вниманието от други неща.“



Министър-председателите на Бавария и на Северен Рейн-Вестфалия - Маркус Зьодер и Хендрик Вюст, поискаха ваксинация за професионалистите от Бундеслигата.

Особено коментиран е случаят с германския национал Йосуа Кимих, един от основните играчи на Байерн Мюнхен, който отново е в изолация заради положителна проба. Той упорито отказва ваксинация, с което предизвика остри дискусии и в самия баварски клуб.

Във Втора бундеслига в началото на ноември мачът между Зандхаузен и Санкт Паули беше отменен, след като гостите съобщиха за коронавирусна епидемия в редовете им.