0

Д жонатан Тах вкара в добавеното време и лидерът в първенството Байер Леверкузен победи с 3:2 Щутгарт в мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на Германия по футбол. Засега „аспирините“ са единственият тим от елитната Първа Бундеслига на полуфиналите, другите 2 отбора са втородивизионните Кайзерслаутерн и Фортуна Дюселдорф. Довечера третодивизионният Саарбрюкен приема другия елитен Борусия Мьонхенгладбах.

Купата на Германия е най-прекият път към трофей за осмивания като Neverkusen тим от Леверкузен, който няма титла или купа от 1992 г. насам.

Далеч по-трудна се очертава битката за шампионската титла, за която тимът на Шаби Алонсо има кървав мач срещу втория Байерн Мюнхен тази събота. Победа на „аспирините“ може да ги отдалечи на 5 т. Пред баварците.

Срещу отбора от града на Мерцедес Щутгарт Байер изоставаше на два пъти в резултата, но продължи  серията си без загуба във всички турнири.

"Тази победа бе много важна за нас. Изразходихме много енергия и вече гледаме към следващото предизвикателство. Фокусирани сме единствено върху нас самите и това ни прави още по-силни", заяви Тах, цитиран от агенция Ройтерс.

Щутгарт поведе в резултата в 11-ата минута, когато Валдемар Антон се разписа с глава след центриране на далечна греда. 

Пет минути след полувремето Роберт Андрих изравни, но гостите взеха отново преднина в 58-та минута. Андрих загуби топката и Крис Фюрих се разписа за втори път във вратата на Леверкузен.

Само осем минути по-късно Флориан Виртц изведе Амин Адли зад защитата и той преодоля Александър Нюбел за 2:2. 

Двубоят обаче така и не стигна до продължения, след като Виртц записа още една асистенция, този път реализирана от Тах.

Източник: БТА