0

П резидентът на ФИФА Джани Инфантино и шефът на Департамент "Глобално развитие на играта" Арсен Венгер изгледаха вчера мачовете от първия ден на турнира Series, организиран от централата в пет точки на света с участието на 24 държави.

Инфантино пусна в профила си в Инстаграм "стори" как с Венгер гледат и мача на България

 Инфантино пусна в профила си в Инстаграм "стори" как с Венгер гледат и мача на България
Инстаграм

България игра с Танзания (1:0), а мачът беше наблюдаван от лидера на световния футбол и легендата на Арсенал. 

Веднага след това двамата изгледаха и интервюто на Илиан Илиев. Българският национален треньор ден по-рано даде и официално интервю за платформата на ФИФА.

Бившият мениджър на "артилеристите" Арсен Венгер в момента отговаря за развитието на играта и специално внимание отделя на страни, които са загубили статуса си на футболни сили.

Всичко това се вижда в профила на световната футболна централа в Инстаграм, а в същото стори Инфантино говори темата: "Днес, ние сме изключително щастливи да видим това – турнирът FIFA Series, който обсъждахме от няколко години, вече е факт. 

Турнирът е възможност за страни от различни континенти и континентални асоциации да играят едни срещу други. 

И сега, през март 2024 година ние започнахме с държави от пет континента с 24 национални отбора. Страхотно е да видим положителната реакция на някои треньори и футболисти", казва още шефът на световния футбол.

Турнирът в Баку приключва в понеделник от 18:00 часа българско време (20:00 часа местно) с мача Азербайджан - България.

Източник: БТА