0

Д оскорошните резерви на Франция излязоха титуляри срещу Белгия и съвсем делово се справиха с „червените дяволи“ с 2:0. "Петлите" го сториха с по един гол през всяко полувреме в мача от втория кръг в Лига А, група 2 на Лигата на нациите..

След домакинския резил в предния мач с Италия – 1:3 от 1:0, селекционерът Дешан, който бе освиркан от публиката на ст. „Групама“ ("Парк Олимпик Лионе") в Лион, развъртя метлата.

Освен звездите Мбапе и Гризман, той отсвири от стартовия състав също Конате, Тео Фернандес, Фофана, Олисе, Баркола, и заложи на Кунде, Упамекано, Дин, Коне, Дембеле, Тюрам, Гендузи и Коло Муани.

Само Менян, Салиба и окичилият се с капитанската лента Канте запазиха местата си.

В 29-ата мин. Коло Муани откри за Франция, в 57-ата Дембеле закова 2:0.

Едва след това Дешан вкара в игра асовете Мбапе (в 67-ата на мястото на Муани) и Гризман (в 79-ата мин. на мястото на Гендузи).

В другия мач от същата Лига А, група 2, Италия запази инерцията си от победата в Париж и устиска за 2:1 като гост на Израел с голове на Фратези (38-а мин.) и Кийн (62).

С гола си в 90-ата мин. за Израел Абу Фани направи последните 4-5 мин. добавено време ненужно нервни за "адзурите" и селекционера им Лучано Спалети, но в крайна сметка Италия взе трите точки.

В следващия кръг в Лига А, група 2, Италия приема Белгия на 10 октомври, когато Франция гостува на Израел.
Италия води в групата с 6 точки от 2 мача, следвана от Франция и Белгия с по 3 т. и равна голова разлика - 3:3, Израел е последен без нито една точка.

Останалите резултати от понеделник в Лигата на нациите на УЕФА,

Лига В, група 3: Норвегия - Австрия 2:1, Словения - Казахстан 3:0; в класирането с по 4 точки водят Словения и Норвегия, следвани от Австрия и Казахстан с по 1 точка;
Лига В, група 4: Черна гора - Уелс 1:2, Турция - Исландия 3:1; в класирането начело с по 4 точки са Турция и Уелс, Исландия е трета с 3 т., Черна гора е без точка на последно място;
Лига С, група 2: Румъния - Литва 3:1, Кипър - Косово 0:4; в класирането Румъния води с 6 т., следват Косово и Кипър с по 3, Литва е 4-та с 0 точки;