0

Ц СКА 1948 не заслужаваше да загуби първия си мач срещу ФКСБ и шансовете на двата отбора за продължаване напред в Лигата на конференциите остават равни. Това заяви старши треньорът на "червените" Атанас Рибарски на пресконференция след двубоя след 0:1 срещу румънците пред празните трибуни на ст. "Васил Левски".

"Негативен резултат, но за мен не заслужавахме да загубим. Показаното е доста повече от очакванията на повечето хора, които ни подценяваха. Имахме достатъчно ситуации и съжалявам, че не успяхме да вкараме гол. При техния пък не бяхме концентрирани и отстъпваме с един гол преди втория мач", каза Рибарски.

"Противникът разполага с петима румънски национали и с централен нападател с 15 гола, който е в разширения списък на италианския национален отбор. 

Само старанието на нашите момчета ги накара да изглеждат по начина, по който изглеждаха днес. Всички в отбора ни се представиха на добро европейско ниво. Да, резултатът е негативен, но няма от какво да се срамуваме.

"С оглед показаното на терена, шансовете остават 50 на 50". 

Кипърският му колега Елиас Хараламбос, който е начело на румънския тим, бе доволен: „Надявахме се на добър завършек днес и го постигнахме. 

Във футбола играеш толкова, колкото ти позволи съперника. Отбелязахме един гол, защото ЦСКА не ни остави много празни пространства. Ще опитаме да се подобрим в следващия мач.

ЦСКА подходи сериозно и агресивно към срещата, но ние също разполагаме с качествени играчи и сме опитен отбор. Трябва да се представим добре, за да продължим в следващия кръг. Не е лесно обаче да играеш всеки два или три дни. Днес вкарахме свежи хора, а и имаше две смени на полувремето. Не сме подценили съперника".