0

Н идерландският главен съдия Алард Линдхут ще ръководи реванша от плейофния кръг в Лигата на конференциите между Айнтрахт и Левски, който ще се играе на 31 август (четвъртък) от 21,30 часа във Франкфурт.

Негови асистенти ще бъдат сънародниците му Роджер Хониг и Патрик Иниа, а за четвърти рефер на двубоя е определен Сандер ван дер Ейк. До този момент 35-годишният Линдхут е свирил само един мач на български отбор - европейската квалификация на националния отбор на България до 17 г. срещу Сърбия, в който малките „лъвчета“ победиха с 2:0 преди близо две години като гости в Стара Пазова. Тогава титуляр в тима на България е настоящият халф на Левски Асен Митков, който вкарва втория гол за нашите. 

Съдийска бригада от Словакия пък ще ръководи реванша в плейофа от Лига Европа между Аякс и Лудогорец в Амстердам. Главен рефер ще бъде Иван Кружляк, а негови асистенти ще бъдат Бранислав Ханко и Ян Позор. Четвърти съдия на „Йохан Кройф Арена“ ще е Петър Кралович. Двубоят е следващия четвъртък от 21,00 часа. 39-годишният Кружляк има изключително богат опит в мачовете под егидата на УЕФА. Той обаче е водил само една среща на български отбор в Европа. Любопитното е, че става въпрос за мач именно на Лудогорец в Нидерландия. През сезон 2013/14 „орлите“ се изправят срещу ПСВ Айндховен в мач от груповата фаза на Лига Европа, като разградчани побеждават с 2:0.