0

Б ивш национал на Испания преживя инсулт. Това е Хуан Кастаньо Кирос  или за по-кратко Хуанеле, който за кратко се засича с Георги Йорданов - Ламята в Спортинг Хихон. Освен това е играл още в Тенерифе и Сарагоса.

Хеанеле е бил приет в Централната университетска болница на Астурия (HUCA), разположена в Овиедо, след като се почувствал зле във винарната "Ла Арена", където се стягал за вечеря с Фернандо Асенсио -Чуми и съпругата му. 

Хуанеле изведнъж обявил, че не се чувства добре. Освен това "кракът му започнал да отказва". Наложило се да бъде положен на масата, след като приятелите му забелязали, че едната му ръка се вдървила, а устата му започнала да се изкривява. 

Така бързо се обадили на 112. Бившият играч е бил в съзнане в болницата и сам е обяснил как се чувства. Първоначално лекарите са искали да го оперират, но са се отказали, за да изчакат да видят какво е точното му състояние,

Хуанеле е на 52-години и има 5 мача за Испания. Той се прочу с биографията си, в която разказа за проблемите си с обезболяващите, както и за двете си посещения на затвора. 

През 2020 година той бе установен и с биполярно разстройство.