0

Л евски няма какво да губи и ще играе само за победа в мача от плейофите на футболния турнир Лига на конференциите срещу Айнтрахт Франкфурт, заяви треньорът на "сините" Николай Костов. 

Левски среща Айнтрахт на ст. „Васил Левски“ утре от 20 ч. Реваншът е във Франкфурт другия четвъртък, 31 август.

"Няма какво да губим, но има какво да спечелим. Мисля, че това е нашата добра възможност, за целия отбор и за целия клуб, да се представим добре. Добре за мен означава да победим. Искам да е ясно за всички, че Левски ще играе за победа", заяви Костов на пресконференция на националния стадион преди мача.

"Не сме паникьосани от това, че играем с Айнтрахт. Уважаваме  противника и се надявам да се представим добре. Това е нашият шанс. 

Разузнахме Айнтрахт и няма какво повече да видим от първия мач. Това е един от най-добрите отбори в Германия. Ако трябва да сравнявам техния клуб с нашия, то те имат преимущество. 

Отстъпваме и по финанси, и по динамика, така че трябва да бъдем мъдри и да работим добре с топката. 

Когато елиминирахме Апоел, ние виждахме този мач като бонус, тъй като направихме достатъчно. Натрупахме обаче самочувствие и усещам ентусиазъм и вяра, че можем да се борим с Айнтрахт".

От мачовете с Апоел отсъстваше десният бек Жереми Петрис, който се контузи в мач от първенството срещу Локомотив Пловдив. 

Бранителят обаче тренира от понеделник наравно със съотборниците си и според Костов той ще играе в първия мач срещу Айнтрахт Франкфурт.

"Петрис е готов и утре ще бъде в игра. Системата няма да я кажа, но имаме план А и план Б", категоричен бе треньорът.

Капитанът Андриан Краев също е спокоен и мотивиран преди срещата с германците. "Трябва да излезем спокойни, да подходим умно и мисля, че можем да направим нещо. Всеки един от нас е мечтал да играе в такива мачове и настроението ни е добро. Спокойни сме и сме мотивирани. Знаем, че ще бъде невероятен успех, ако успеем да ги отстраним и да зарадваме нашата публика", заяви Краев.

Левски тренира в пълен състав и в отлично настроение преди първия мач с Айнтрахт, като последното занимание на "сините" бе открито за медии и фенове в първите 15 минути.

Жереми Петрис започна отново заниманието със съотборниците си, след като направи първа тренировка в понеделник. Николай Михайлов, който пък лекуваше вирусно заболяване и не попадна в групата за мача срещу израелския Апоел (Беер Шева) миналия четвъртък, също тренира наравно с останалите от понеделник.

Левски посреща Айнтрахт Франкфурт в четвъртък от 20:00 часа на стадион "Васил Левски", като билетите за двубоя са напълно разпродадени. Ако отстранят германския клуб в два мача на разменено гостуване, "сините" ще играят в груповата фаза на турнира.

Айнтрахт Франкфурт даде пресконференция на германска земя, след което отборът отпътува за България. Съперникът на "сините" няма да се възползва от правото си на тренировка на националния стадион "Васил Левски".