0

Н юкасъл ще предложи нов договор на Антъни Гордън на фона на спекулациите за интерес към него от страна на Ливърпул. Английското крило е желано от новия треньор на „червените“ Арне Слот, но сегашният му отбор не е склонен да го продава, пише The Mirror.

Наскоро излязоха информации, че 23-годишният Гордън е можело да поеме в посока „Анфийлд“ за сериозната сума от близо 100 милиона паунда по-рано през лятото, защото Нюкасъл спешно се нуждае от свежи средства, за да избегне санкции, като отнемане на точки, заради финансовия феърплей.

Настоящият договор на лявото крило изтича през лятото на 2026-а година, а „джорджитата“ трябва да действа бързо, ако искат да го запазят в състава си, защото Ливърпул е готов да предложи 60 милиона паунда за услугите му. Самият Гордън също е заинтригуван да облече екипа на „червените“, макар че е юноша на градския съперник Евертън.

През миналия сезон английският национал изигра 48 мача във всички турнири за Нюкасъл, в които отбеляза 12 гола и даде 11 асистенции. Той беше и в състава на „Трите лъва“ за Европейското първенство, на което, обаче, записа само минута на терена при нулевото равенство срещу Словения в груповата фаза.