0

Ш вейцария измъкна изключително трудна, но и много сладка победа с 1:0 срещу Португалия без голямата си звезда Кристиано Роналдо в пореден мач от Лигата на нациите. Харис Сеферович откри след по-малко от 60 секунди игра, което в крайна сметка се оказа и достатъчно за "кръстоносците". Другият герой за домакинитебе вратарят Йонас Омлин, който отказа всички опити на португалските звезди да отбележат.

Домакините започнаха по страхотен начин сблъсък. След атака още в първите секунди на мача Силван Видмер центрира на главата на Харис Сеферович, който откри за 1:0.

В 12-а минута швейцарците си помислиха, че ще получат дузпа, но след преразглеждане с ВАР се видя, че основание за нещо подобно няма. В 17-а минута Йонас Омлин се справи чудесно, след като Данило Перейра стреля силно от близка дистанция.

Лошата новина за домакините бе това, че зведата Джердан Шакири получи травма.

В началото на второто полувреме гостите понатиснаха, но се отчетоха единствено с доста неточен удар на Витиня в 59-а минута. В 62-а минута Харис Сеферович излезе сам срещу Руй Патрисио, но от малък ъгъл не успя да вкара.

В 63-а минута резервата Бернардо Силва пробва мерника си, но Омлин отново беше отличен. В 71-а минута стражът на Монпелие отново трябваше да се намесва, за да предотврати попадение във вратата си.

Канонадата пред вратата на Швейцария продължи. Жота пробва рефлекта на вратаря на домакините в 78-а минута, докато Кансело стреля встрани в 80-а. Голът обаче така и не идваше за гостите. В 88-а минута и Пепе пробва своя удар, но вездесъщият Омлин пак спаси „кръстоносците“.