0

У дар в главата от летящ стол като в двубой от Кечмания със стълби, маси и столове, повали незнаен член на групировка от испански ултрас в Севиля преди финала за Купата на краля Майорка – Атлетик Билбао (Атлетик взе трофея с дузпи - 4:2, в игровото време 1:1 с голове на Дани Родригес за Майорка и изравняване на Оян Сансет за тима от Билбао)..

Улученият здравеняк първоначално изприпка, но после легна на земята, може би с комоцио, показват кадрите, записани в мелето сред обстрел и димки.

Испанските медии съобщиха, че четири ултрас групировки са си организирали бой, три от тях обединени – крайни хулигани от Майорка в коалиция със севилските Supporters Gol Sur (на Бетис) и Suburbios Firm (Атлетико Мадрид), всички те срещу Herri Norte Taldea, крайнолеви фенове на Атлетик Билбао.

Полицията се задейства бързо, за да предотврати разрастване на мелето, в което летяха столове, факли и чаши в Севиля. От силите на реда увериха, че няма пострадали и арестувани.

Бойните сцени се разиграват около „Аладема де Еркулес“, близо до фензоната на запалянковците на Майорка.

Общо около 100 000 футболни фенове направиха десант в Севиля за финала за Купата на краля, огромното мнозинство от тях дошли мирно да подкрепят своите отбори.