0

Н яма кой да притесни норвежците от Будьо/Глимт на стадион „Аспмюра“ край Полярния кръг, а те и този път победиха Рома в турнира Лига на конференциите, макар и само с 2:1. Също с 2:1 Олимпик (Марсилия) взе преднина над гръцкия ПАОК у дома, а Лестър и ПСВ Айндховен отиват към реванша с 0:0. Шест гола паднаха пък в ранния мач от четвъртфиналите на третия турнир на УЕФА между Фейенорд и Славия (Прага).

В Лестър домакините имаха по-чистите положения, но не успяха да си осигурят дори и минимална преднина. Първата атака обаче беше за нидерландския състав, когато Марио Гьотце стреля и Каспер Шмайхел се разтегна, за да спаси. След 20-ата минута обаче домакините взеха контрола и първата опция се откри пред Келечи Ихеаначо. Харви Барнс и резервата Патсон Дака можеха да вкарат през второто полувреме, но стреляха в ръцете на вратаря.

Капитанът на Рома Лука Пелегрини даде преднина на тима си две минути преди края на първото полувреме срещу Будьо/Глимт. Те можеха да вкарат още по-рано, в 37-ата минута чрез Тами Ейбрахам, но макар и малко колеблив, вратарят Никита Хайкин улови топката.

Улрик Салтнес обаче изравни в 56-ата с активното съдействие на вратаря Руи Патрисио. Ударът беше напълно възможен за спасяване и в обсега на ръцете му, но той изпусна топката зад голлинията. Минута преди края Хуго Ветлесен донесе успеха на норвежкия шампион и надежди за позитивен изход и във Вечния град.

Марсилия реши до голяма степен победата си над ПАОК преди почивката, когато Жерсон откри резултата в 13-ата минута, а Димитри Пайе удвои в 45-ата. Омар Ел Кадури върна един гол за гръцкия отбор веднага след подновяването на играта, а бразилецът Жерсон беше изгонен за втори жълт картон в последните секунди на срещата.

Първи четвъртфинални мачове в турнира по футбол Лигата на конференциите:
Фейенорд (Нидерландия) - Славия Прага (Чехия) 3:3
Будьо/Глимт (Норвегия) - Рома (Италия) 2:1
Лестър (Англия) - ПСВ Айндховен (Нидерландия) 0:0
Олимпик Марсилия (Франция) - ПАОК Солун (Гърция) 2:1 
Реваншите са на 14 април.

Източник: БТА