0

Л ивърпул допусна ново разочарование, като загуби от Уулвърхемптън като гост с 0:3 в мач от английската Висша лига. "Червените" изоставаха в резултата с 0:2 още до 12-ата минута, след като Жоел Матип си вкара автогол, а Крейг Доусън удвои аванса на "вълците". 20 минута преди края Рубен Невеш направи победата на домакините класическа. 

Това бе отлична операция за Уулвърхемптън, който от зоната на изпадащите се вдигна до 15-о място. Ливърпул е десети и все по-далеч от челните позиции.

В друг мач от 22-рия кръг Манчестър Юнайтед излезе на трето място, след като се наложи драматично с 2:1 над Кристъл Палас. За "червените дяволи" се разписаха Бруно Фернандеш от дузпа през първата част и избраният за най-добър футболист на януари в първенството Маркъс Рашфорд след почивката. Мачът се усложни много за тима на Ерик тен Хаг с 70-ата минута, когато Каземиро бе изгонен с директен червен картон за неспортсменско поведение. Малко след това Джефри Шлуп намали за Кристъл Палас, който опита да изравни до края, но не му се получи.

Лестър изигра отличен мач и победи Астън Вила като гост с 4:2. За "лисиците" имаше четирима различни голмайстори - Джеймс Мадисън, Келечи Ихеаначо, Тете и Денис Прает. Лестър направи обрат, след като два пъти изоставаше в резултата, а за тима от Бирмингам точни бяха Оли Уоткинс и Хари Соутър, който си вкара автогол. Лестър вече е 13-и в класирането, Астън Вила остана на 11-а позиция, пише БТА.

Резултати от мачовете от 22-вия кръг на Висшата лига:

Евертън - Арсенал 1:0
Астън Вила – Лестър 2:4 
Брайтън – Борнемут 1:0
Брентфорд – Саутхемптън 3:0 
Манчестър Юнайтед – Кристъл Палас 2:1
Уулвърхемптън – Ливърпул  3:0

По-късно днес:
Нюкасъл – Уест Хeм

В неделя:
Нотингам – Лийдс 
Тотнъм – Манчестър Сити

От петък:
Челси - Фулъм 0:0