0

Т урският елитен тим Истанбулспор напусна терена в знак на протест срещу съдийски отсъждания в срещата от 17-ия кръг срещу Трабзонспор, а в основно действащо лице се превърна президентът Еджмел Фаик Саръалиоглу. 

Това става само седмица след като неговият колега от Анкарагюджю Коджа преби футболен рефер пред всички по време на мача с Ризеспор, а сцените шокираха не само Турция, но и света. 

Снощи в екшън се замеси бизнесменът Саръалиоглу, който нахлу на терена и започна да призовава своите футболисти да излизат.

Към този момент резултатът беше 2:1 за гостите от Трабзонспор след гол на Онуачу.  

Преди попадението обаче Флориан Лошай остана на земята в наказателното поле на Трабзонспор. 

Реферът Али Шансалан беше близо до позицията на Лошай от Истанбулспор, който чакаше дузпа. 

Той обаче остави играта да продължи, зачете гола, отбелязан от гостите, като преди това го прегледа с помощта на системата за видеоповторения (ВАР).

След решението за гола президентът на Истанбулспор Фаик Сариалиоглу слезе на терена и подкани играчите си да тръгнат към съблекалнята. 

Последваха го още ръководители на двата отбора и други длъжностни лица, а играчите се прибраха. 

Въпреки че някои футболисти изчакаха известно време мачът да бъде подновен, това не се случи и срещата бе спряна в 74-ата минута. 

Трябва да се отбележи, че турските играчи приеха решението на президента си без да спорят с него, докато чужденците отказваха да се съобразят и искаха срещата да се доиграе. 

Един от футболистите дори падна на колене на терена пред президента, за да го моли да не вади отбора.

Източник: БТА