0

Б арселона претърпя безпрецедентна трета поредна домакинска загуба в Ла Лига – този път с 0:1 от Райо Валекано в отложен мач от 21-вия кръг, който трябваше да се изиграе през февруари според програмата. 

Така каталунците останаха с 63 точки, докато Реал Мадрид е с 15 повече от тях на върха и вече докосва титлата. Белия балет се нуждае само от точка в срещите си до края, за да триумфира с второ поредно отличие в шампионата.

Първата възможност за тях ще бъде в събота, когато приемат Еспаньол и могат да вдигнат шампионската купа с оставащи след този мач още четири кръга.

Още в 7-ата минута Алваро Гарсия вкара за Райо Валекано, възползвайки се от подаване на Иси Паласон. Същият сценарий, както се случи и на мача с Кадис, завършил отново 0:1.

„Определено изпитваме трудности при домакинските мачове, оправда се капитанът Серхио Бускетс пред камерите край тъчлинията след края на мача, докато публиката на „Камп Ноу“ освиркваше прибиращите се негови съотборници. - Получаваме ранен гол и след това ни е много трудно да се възстановим. Просто динамиката ни е много лоша и това помага на противника“, обясни опитният халф.

След гола, който падна рано след дълъг пас на Иси Паласон, Барселона натисна сериозно гостите от Мадрид, но така и не успя да материализира този натиск. Няколко неточни удара на Араухо, на Жорди Алба и претенция за дузпа на Гави изчерпаха положенията преди 44-ата минута. Тогава Гави вкара, но голът не беше зачетен заради засада.

През второто полувреме Мемфис Депай се появи на терена и имаше две много добри възможности, които обаче не се превърнаха в гол.