0

Ц СКА приключи участието в Европа след нова загуба с 0:4 от Сепси, като с общ резултат 6:0 напред отиват румънците, които ще играят в третия квалификацонен кръг на Лигата на конференциите, където ще срещне казахстанския Актобе. Срещата бе повторен дебют на Нестор Ел Маестро начело на „армейците“, но положителните неща в играта на ЦСКА бяха малко и в Сфънту Георге все едно гледахме римейк на първия мач в София. Все пак е важно да отбележим, че Сепси откри след скандална дузпа, а през целия мач защитата на българите беше скандално слаба.

„Армейците“ играха със специален екип изцяло черно, като вместо емблема беше изобразен лъвът от герба на България.

В своя повторен дебют начело на „червените“ Нестор Ел Маестро не направи шокиращи промени и заложи на схема с трима в защита, които отново бяха новият капитан Мено Кох, Енес Махмутович и Браян Кордоба. Иначе на вратата отново излезе Густаво Бусато, който игра много слабо в първия мач и носи вина и за двата гола. Иван Турицов беше десен халф-бек, а Сейни Санянг стартира отдясно. В средата на халфовата линия започнага Линдсет, Кареасо и Хайнц малко пред тях, докато атаката беше водена от Дюкенс Назон и Матиас Фаетон. Изненаващо извън титулярите започна Данило Асприля, чийто наказание изтече.

Първото положение в срещата се откри за домакините, но удар на Щефанеску излезе в аут. ЦСКА веднага отговори и Дюкенс Назон се озова на добра позиция, като изстрелът му рикошира и не намери целта. Последва изпълнение и на Фаетон, което обаче беше много слабо и не затрудни Ничули.

Сепси довърши ЦСКА в Румъния
Сепси ЦСКА Сепси ЦСКА Сепси ЦСКА
20

В 17-ата минута видяхме дежавю от първия мач. Бързият Щефанеску отново избяга от тромавата защита на ЦСКА, той финтира Густав Бусато и падна на земята. Реферът Елдорян Хамити от Албания не се поколеба да посочи бялата точка. Повторенията обаче показваха, че контакт няма и дузпата е измислена. В тази фаза обаче ВАР няма и решението остана. Зад топката застана Матей, който би силно, Бусато хвана ъгъла, но не успя да отрази – 1:0 за Сепси. Логично футболистите на ЦСКА бяха бесни, като Назон дори получи жълт картон. В 27-ата минута Сейни Санянг сбърка и подари топката на Щефанеску, който стреля, но без да затрудни Бусато.
В 39-ата минута Марселино Караесо нахлу добре в наказателното поле на Сепси след красива комбинация с Фаетон и Хайнц, и намери Дюкенс Назон, който овладя, завъртя се и би, но бе блокиран от защитник.

Заключението за първата чест беше следното: ЦСКА владееше повече топката, но липсваха чистите голови положения пред вратата на Сепси. Веднъж защитата на „червените“ се изнесе напред и беше наказана жестоко.
На полувремето Тибо Вион замени младия Сейни Санянг. В 50-ата минута играчите на „армейците“ поискаха дузпа за игра с ръка, но такава не беше отсъдена. После напрежението взе връх, като Дюкенс Назон се нахвърли на своя съотборник Мареселино Кареасо, защото не го подкрепи в атака. Наложи се дори реферът да се намеси, за да охлади страстите между играчите на ЦСКА.

В 59-ата минута Шафранко се измъкна от отбраната на българите, но този път бе спрян от Густаво Бусато, който спаси. Малко след това своя евродебют за ЦСКА записа Данило Асприля, който се появи на мястото на неубедителния Матиас Фаетон.

В 70-ата минута ЦСКА отново показа ужасна игра в защита. Домакините от Сепси разиграваха около половин минута без никакво противодействие. Топката беше прехвърлена от дясното крило на лявото. Там Турицов не се намеси, играч на Сепси подаде зад гърба на защитата и резервата Аганович, който бе оставен абсолютно непокрит, нямаше как да сбърка - 2:0.

След това попадение двата тима си размениха по едно положение. Варга не успя да преодолее Бусато, а Ничули спря Шагоян. Нямаше обаче какво да спре Варга в 90-ата минута. Тогава той се въползва от поредната лоша игра в отбрана на ЦСКА и с лекота направи 3:0. Но това не беше всичко. Кареасо направи дузпа и в 94-ата минута, която бе реализирана от Алими.

ЦСКА бе подкрепен от около 450 верни свои фенове, които не спряха да пеят песни на красивия стадион в град Сфънту Георге и да надвикват феновете на домакините.